Jun 16, 2012

SELAMAT HARI AYAH

Penat baru abis meeting T_T

Ini ayah saya..berusia 55 tahun..masih bekerja..bergadai nyawa demi anak-anak dan isteri..ingat lagi masa aku dalam kandungan mak, ayah dapat tugasan di Jepun. mak dengan rela hati suruh ayah pergi je walaupun dah sarat..

Lepas tu aku pun lupa sape yang sambut masa mak bersalin..haha sape yg iqamah,wat surat beranak blabla?lupa nak tanya ke atau mak aku yang x sanggup nak cite?hehe tapi aku tetap sayangkan ayah!walaupun dulu2 abang ada bilang berapa hari ayah ada kat rumah setiap bulan. sambil pegang calendar dengan pensel. sebabnya ayah saya bekerja jauh dari keluarga setiap 2 minggu.makanya 2 minggu di laut.2 minggu di daratan setiap bulan.

Kadang-kadang terfikir betapa tabahnya mak aku having a long distance relationship (LDR) dengan ayah *cewah*
Ayah pun apa kurangnya tabah bekerja jauh dari isteri dan anak2..

SELAMAT HARI BAPA buat ayahku...semoga dipanjangkan usia..dimurahkan rezeki..diberi kebahagiaan di dunia & akhirat.

terima kasih kerana telah menunaikan segala permintaanku.tidak pernah membiarkan aku dalam kesusahan..dalam erti kata *manjakan sgt!* nasib baik aku anak paling mengenang budi..heheh 



p/s ; Cuma satu je lagi ayah belum tunaikan..menjadi wali di hari bahagia ku *wkwkwkwkw* =p





4 comments:

  1. wow!hebatnya~dlm kandungan pon boleh ada memory?
    kikiki!

    ayat last tu paling tak tahan!=p =p =p

    ReplyDelete
  2. sengal!tu mak aku cite la..hahah

    doakan weh!bertahun menunggu..

    zZzzz

    ReplyDelete
  3. eh cang, bila ayah hang nak nikahkan hang? direct ja aku tny kan.. hehe

    ReplyDelete