Feb 27, 2013

public speaking

Benda paling x gemar..public speaking...woah~semenjak kerja ni..byk pulak la aktiviti2 melibatkan public speaking ni...grrr~stkt bg lecture kt budak2 ni okey je,,tapi bab2 nk bg ucapan kt public~pakcik makcik, penduduk kg..cikgu...lecturer luar....waduh!x sukanya~hahA!~awal2 kerja dh kena jadi MC masa conference (tu takpe lg leh nengok text..hahah)..dh tu aktiviti bsama keluarga angkat kena bg ucapan kt penduduk kampung..gila tak reti..tapi ku gagahi jua...ni nk kena brief cikgu2 n bdk sekolah lak esok ada lawatan!woah..bedal sjalah~tu xckp lg kena entertain engineer jemputan..i hve no idea what to talk about...ketandusan lecturer lelaki betul kt sekul aku ni..wahai kaum adam..mai la apply kt sekul aku ni..yg ada pon prof ramai lah.sah2 tak buat kerja2 begini....tenene...

This month nk kena turun Penang n Kelantan pi promosi universiti yg ku sayangi ini..sah2 kena ckp byk...waaaaa~~~benda2 yg tak gemar tu lah yg nk kena buat selalu...suratan atau kebetulan ni? 

Sesungguhnya aku amatlah tidak berbakat dlm public speaking ni..apa udah jadi? pdhl masa sek rendah masuk pidato n debat tu..ha ha ha~masuk je sek menengah pasif sungguh!tu yg bakat public speaking tenggelam habis tu..bab writing no hal je..hihihihii

ouh..tlglah nk kerja yg tak memerlukan public speaking boleh?hahahaaA..you wish, Lady Sasa!


now that I think I have to learn to be soft-spoken..~



Sasa Spp (Bamboo kot!mwhhaha)


No comments:

Post a Comment