Jul 20, 2011

mati itu pasti!




Takziah kepada c[h]unk yg baru kehilangan nenek tersayang. Al-Fatihah. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat.


"Hidup bukan untuk mati, tapi mati untuk hidup"
"Mati bukan penghujung hidup tapi permulaan hidup"
Quoted from Stanza cinta (Ahad, 9.00mlm, TV3) <--tak psl promote crita ni dlm blog!ahaks



OH rupanya adaptasi dr novel..ish..nmpak sgt tak baca novel..tatau la plak!:P
Suka ah tgk Nur Fathia ni..lembut, sopan, dan yang penting cun~perfecto!

Eh..eh!enough for the iklan and benda2 yg melaghokan diri!Back to the topic, melihat kepada quotes2 di atas, membuatkan aku terfikir, betullah mati itu untuk hidup, kerana mati itu adalah permulaan hidup manusia yang kekal,..betapa takutnya bila terfikirkan amal yg agak tipis lagi tidak seberapa tu..solat 5 waktu pon belum sempurna, susah betul nk kusyuk dlm solat,..padahal solat itulah amalan pertama yg akan dihisab kelak...T__T

Ya Allah..Permudahkanlah urusan kami di dunia dan di akhirat.. Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang..Semoga hari ini lebih baik dari semalam, dan hari esok lebih baik dari hari ini!Terima kasih atas segala rezeki yg Engkau berikan kepada kami.

Renung2kan dan selamat beramal!~=)

AAA

2 comments:

  1. thx my dear ;(

    x sempat nk berpuasa (walaupun arwah x puasa)& beraya sama2...

    x sempat nk merasa 1st gaji di utp

    x sempat nk cium arwah..hanya kubur je r dpt tgk..

    kalau aku duk cni,ari2 nak pegi.tp takot teremosional ah plak ;((

    al-fatihah utk Lijah bt Fatimah

    ReplyDelete